Lisičke v maju
Nedolgo nazaj smo uživali v prvomajskih praznikih sedaj pa uživam v 4 letnih časih v razmaku 1 tedna. Tako kot večina pridnih rok sem tudi sama letos nabirala gobice. Sončne dneve sem želela kar se da izkoristit. Kaj hitro sem ugotovila, da so tisti dan že zgodnji nabiralci gob vse nabrali pa sem odšla na drugo najbolj priljubljeno točko nabiralcev gob. V trgovini med izdelki včasih naletim na akcijo in si privoščim zamrznjene lisičke. Lepe živo oranžne barve me kar premamijo z novimi idejami in tako, je nastala naslednja.

Kaj potrebujem
- Čebulo 1x
- Česen 3 stroki
- Gobice lisičke 100 g
- Kisla smetana 100 g
- Ingver
- Riž 200 g
- Olje
- Poper
- Sol
Čebulo in česen sem olupila in narezala. Čebulo sem popekla na olju da zarumeni. Čebuli sem dodala nasekljan česen in popekla na nižji temperaturi 2 minutki. Zraven sem dodala narezane lisičke in jih popekla na višji temperaturi. Lisičke sem pekla dobrih 5 minut. Med mešanjem sem najprej dodala ingver nato pa še poper. Ko je zadišalo po gobicah sem dodala še kislo smetano, solila po okusu in pustila rahlo vreti 15 minut. Medtem sem si v drugi posodi pripravila riž. Ne dolgo nazaj sem na socialnih omrežjih zasledila zabaven trik za popestritev jedi, ki ga s klikom na ogled videa lahko poskusiš tudi ti.

En lep majski dober tek vam želim. 🐼
Arhivi
Calendar
P | T | S | Č | P | S | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Dodaj odgovor