Riž z rakci
Ljudje smo si različni in tako imamo tudi različne okuse. Način priprave vsekakor pomaga, če le premagamo strah pred neznanim tako kot tudi izgled na krožniku. Tako sem tudi sama že kar nekaj novih jedi vzljubila in priznam, da mi ni žal. Naslednji recept pa lahko poskusiš tudi ti.
Zanimivosti
- Rakcev obstaja več kot 2000 vrst.
- Njihovo srce se nahaja v njihovi glavi. 💕
- Rakci so zelo lahki za pripravo in tudi zelo zdravi saj vsebujejo ogromno mineralov kot so jod, cink in vitamin B12, ki je zelo zdrav za živčke. 💎

Potrebovala sem
- Čebulo 1x
- Česen 4 stroki
- Korenje
- Riž 200 g
- Zamrznjeni rakci 150 g
- Sol
- Poper, Timijan, Peteršilj, Drobnjak
- Motovilec
- Rdeča pesa

Rakce sem odmrznila v skodelici. Najprej sem narezala čebulo na kolobarje. Potem sem nasekljala česen in narezala še korenje. Najprej sem prepražila čebulo, da postekleni. Nato sem dodala narezano korenje in česen. Pražila sem dovolj časa, da čebula zarumeni. Potem sem dodala skodelico rakcev in jih popekla dokler se ne skrčijo (5 minut). Na pečene rakce sem dodala riž in nekajkrat premešala skupaj z rakci.
Med mešanjem sem dodala še timijan, peteršilj in poper ter dobro premešala. V lonec sem nato dodala 2 skodelici vode in pustila, da zavre. Dodala sem še sol po okusu in pustila vreti na manjši temperaturi 20 minut. Medtem sem očistila nekaj motovilca in ga sprala pod hladno vodo. Nasekljala sem tudi nekaj česna in si pripravila okusno solato z motovilcem in rdečo peso. Na skuhan riž sem dodala še 2 žlici parmezana.
🐼 DOBER TEK TI ŽELIM 🐼
Dodaj odgovor