Omleta
Omleta je čudovita ideja za hiter in dober obrok čudovitih okusov in prijazen zdravju.
Jajčka so na mojem jedilniku vsaj 3x tedensko. Rumenjak je redko živilo, ki ima naravni vitamin D. Poleg tega vsebujejo tudi “lutein”, ki pozitivno vpliva na staranje mišic in zmanjša možnost rumene pege, ki na starost povzroča slepoto. To je le nekaj pozitvnih lastnosti, ki jih jajčka vsebujejo. Meni osebno pa je najljubša enostavna in hitra priprava.
Sestavine
- češnjev paradižnik
- bučka
- kuhan pršut
- 2 jajčka
- peteršilj
- poper
- sol
- olje


Paradižnik narežem na kolobarje. Bučko in šunko pa na kocke. V Cvrtnik na vroč zrak položim silikonski pekač in segrejem na 180 stopinj za 4 minutke. V posodici fentam jajčka in jih razžvrkljam. Nato dodam narezan paradižnik, bučko, šunko in peteršilj in še enkrat premešam. Sedaj, ko je pekač cvrtnika segret sem mešanico enakomerno zlila v silikonsko posodico in cvrtnik nastavila na 160 stopinj nekje 8 do 10 minut. Jajčka odstranim iz pekača in po okusu solim.

Če si takšen genij kot jaz in rad spustiš iz rok kakšno jajčko pa nasvet… Posuj ga z soljo in očistil boš tla v nekaj sekundah.
Arhivi
Calendar
P | T | S | Č | P | S | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Dodaj odgovor