Piščanec z bučkami
Zunaj brr, želodček pa kruli.
Večina medvedov že počiva svoje zimsko spanje. Pande pa smo drugačne.
Pande pozimi ne potrebujejo zimskega spanja več kot običajno. Držimo se na toplem in malicamo. Tako sem se lotila Piščančka z bučkami.
Potrebovala sem:
- 1 bučka
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 500 g piščanca
- 1 kisla smetana (200g)
- peteršilj, paprika, poper
- olje

Piščanec in bučke narežemo na kocke. V loncu segrejemo nekaj olja v njem popečemo najprej piščančje kocke. Ko piščanec začne dobivati svojo barvo dodamo na kocke narezano bučko in pečemo skupaj 10 minut. Sedaj se lotimo omake. Najprej nasekljamo česen in čebulo. V ponvi segrejemo žlico olja in čebulo in česen prepražimo. Na zlato obarvano čebulo dodamo mleto sladko papriko, peteršilj in poper.


Po dobrih 10 minutah je tudi naš piščanec dovolj dobro pečen in vanj stresemo vsebino iz ponve. V lonec dodamo še kislo smetano in vse skupaj po okusu solimo. Pustimo kuhati še nekaj minut, medtem pa si pripravim še pire krompir.
Če uporabljate pire krompir iz vrečke vam svetujem, da si prihranite žlico kisle smetane in jo dodate k pire krompirju.
Dober tek.
Arhivi
Calendar
P | T | S | Č | P | S | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Dodaj odgovor