Riž z rakci
Ljudje smo si različni in tako imamo tudi različne okuse. Način priprave vsekakor pomaga, če le premagamo strah pred neznanim tako kot tudi izgled na krožniku. Tako sem tudi sama že kar nekaj novih jedi vzljubila in priznam, da mi ni žal. Naslednji recept pa lahko poskusiš tudi ti.
Zanimivosti
- Rakcev obstaja več kot 2000 vrst.
- Njihovo srce se nahaja v njihovi glavi. 💕
- Rakci so zelo lahki za pripravo in tudi zelo zdravi saj vsebujejo ogromno mineralov kot so jod, cink in vitamin B12, ki je zelo zdrav za živčke. 💎

Potrebovala sem
- Čebulo 1x
- Česen 4 stroki
- Riž 200 g
- Zamrznjeni rakci 300 g
- Sol
- Poper, Timijan, Peteršilj, Drobnjak
- Motovilec
- Rdeča pesa


Rakce sem odmrznila pod hladno vodo in jih v cedilu nekajkrat oprala. Čebulo in česen sem nasekljala na drobno in v ponvi segrela nekaj olja. Najprej sem prepražila čebulo, da postekleni in ji dodala česen. Na zlato rumeno čebulo sem dodala riž in rakce in jih popekla na nizki temperaturi.

Med mešanjem sem dodala še timijan, peteršilj in poper ter dobro premešala. V manjšem loncu sem zavrela 450 ml vode. Nato sem popečene rakce z rižem stresla v lonec z vrelo vodo, solila po okusu in pustila kuhati na nižji temperaturi 20 minut. Medtem sem očistila nekaj motovilca in ga sprala pod hladno vodo. Nasekljala sem tudi nekaj česna in si pripravila okusno solato z motovilcem in rdečo peso. Na skuhan riž sem dodala še 2 žlici parmezana. in posula z sveže nasekljano vejico drobnjaka.
🐼 DOBER TEK TI ŽELIM 🐼
Arhivi
Calendar
P | T | S | Č | P | S | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Dodaj odgovor