Udon rezanci al’ panda
Kdor z veseljem odkriva nove okuse, je najbrž že prebrskal kakšen jedilnik v kitajski restavraciji. Imena, ki jih preberem me skoraj vedno spravijo v dobro voljo. Če bi izbirala najljubšo jed bi verjetno rekla “pijani piščanec”. Ljubitelji pekočih jedi pa bi verjetno skupaj z mravljicami 🐜 plezali na drevo. Nekatere njihove jedi pa so tako preproste, da jih z malo dobre volje pripravim tudi sama.

Najprej nekaj o imenu te jedi…
Udon rezanci so bolj zdrava zamenjava praženim rezancem “Chow Mein”
Jed so prinesli priseljenci iz Kitajske že v 19. stoletju v ameriko in kasneje v evropo.
Narejeni so iz pšenične moke in jajc po posebnem tradicionalnem postopku.
V Angliji so si izmislili poseben hamburger, ki vsebuje rezance Udon ali Chow Mein kot glavno sestavino.

Sestavine
- Rezanci (Udon)
- Sojina omaka (1 žlica)
- Čebula 🧅
- Piščančja prsa 250g
- Baby korenje 🥕
- Svež brokoli 🥦
- Poper
- Cimet 1 čajna žlica
- Drobnjak

Danes sem se odločla pripraviti Udon rezance v okusni omaki. V ponvi sem segrela žlico olja. Čebulo in česen sem narezala in popražila na olju. Medtem sem piščančje prsi narezala na trakce.
Na zarumenelo čebulo sem dodala piščančje prsi. Piščančje prsi sem prepražila in odlila odvečno vodo med pečenjem. Na pečen piščanec se dodala baby korenje in ga dušila 7 minut. Potem sem dodala še narezan brokoli, in zalila z žlico sojine omake. Dodala sem še drobnjak in cimet za dodaten okus. Ponev sem pokrila in pustila kuhati do vretja in potem ponev odstavila.

Medtem sem si pripravila večjo posodo vode jo solila in pustila zavreti. Vanjo sem postavila 150g Udon rezancev in jih pustila stati v vodi vsaj 10 minut. Rezance sem na koncu odcedila in jih postregla z omako.
⚠️ Previdnost ni nikoli odveč ⚠️:
Sojina omaka je zelo slana saj vsebuje veliko natrija, zato jo uporabljajte v zmernih količinah kot aromo, ne pa kot sestavino, ki jo je treba prekomerno uporabljati.
Dodaj odgovor