Kroketi v vampirjevi omaki
Ali si vedel, da se v boju z vampirji lahko bojujemo tako, da si šop česna obesimo okoli vratu? V starih časih so verjeli, da česen preže vampirje, slabe sanje. Ljudje so ga uporabljali tudi v prostorih, obešenega na lučeh ali steni saj naj bi preganjal zlo. Nekateri pa se okusa česna še danes bojijo v svoji kuhinji vendar je lahko rezultat tudi sladek ne le pekoč. Skrivnost je v tem, kako dolgo česen pražimo in kaj dodamo zraven. Danes sem se odločila za pripravo krompirjevih kroketov v česnovi omaki, ki je tako dobra, da se je tudi vampirji ne bi branili…

Seznam solata
- Bučno olje
- Kis
- Jogurt
- Paradižnik
- Bazilika
Glavna jed
- Česen polovica glave
- Pest brokolija
- Krompirjevi kroketi 250g
- Kisla smetana 200g
- Sezamovo olje
- Drobnjak

Česen sem najprej olupila in fino drobno sesekljala. V ponvi sem segrela nekaj olja in česen popražila na nižji temperaturi dokler ni dobil barve karamele. Okus in barvo sem obogatila tako, da sem dodala eno pest brokolija. Brokoli sem skupaj česnom popekla približno 5 minut dokler se brokoli ni omehčal. Nato sem dodala kozarček kisle smetane z manj maščob. Dodala sem še drobnjak, sol po okusu in do vretja dobro premešala. Ponev sem pokrila in pustila kuhati 15 minutk na nizki temperaturi. Cvrtnik na vroč zrak sem predhodno segrela na 180 stopinj.

V segret pekač sem dodala krompirjeve krokete in cvrtnik nastavila na 180 stopinj in 15 minut. Medtem pa si narežem še nekaj paradižnika in kot prilogo pripravim paradižnikovo solato z jogurtom. Seveda tudi bučno olje ne sme manjkati.
Čeprav sem plišasta panda, ne tvegam! Ta česnova omaka ni samo okusna, ampak tudi moj osebni vampirski repelent.
Arhivi
Calendar
P | T | S | Č | P | S | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Dodaj odgovor