Carski sendvič 🥪
Temperatura je padla, prehlad je pri koncu. Jaz pa sem lačna kot GRIZLI. Angleži mu pravijo Jajčni kruh ali včasih Ciganski toast. Če ti je ime zanimivo ti povem, da je okus še boljši.
Sestavine:
- 2 jajci
- toast 8 kosov
- sol
- poper
- maslo
- šunka
- sir / parmezan
- vztrajnost


Toaste narežemo na polovičke. V ponvi segrejemo maslo. V majhni skledčki si fentamo 2 jajca, začinimo in razžvrkljamo. Toaste sem pomočila v jajce in jih postavila v ponev. Toaste sem popekla na vsaki strani nekaj minut do zlate barve. Med peko sem si narezala koščke šunke in jih popekla v cvrtniku na vroč zrak. 5 minutk na 160 stopinj je bilo dovolj. Ko je toast popečen sem vanj postavila šunko, sir in na vrhu pokrila z drugo polovico.
Iskreno povedano, angleži jedo res okusno. Tehtnico pa sem raje za zimo kar skrila v omaro.
Arhivi
Calendar
P | T | S | Č | P | S | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Dodaj odgovor