Jajčni rezanci
Na deževen dan, ko si sam ves zaspan je energija nekaj kar tudi sama pogrešam. Včasih se v mojih receptih najde ogromno dela, včasih pa le kakšna preprosta jed. Večinoma azijske jedi naročim kar zunaj včasih pa poskusim kaj sama. Nekaj sestavin vseeno manjka, da bi temu lahko rekli kitajski recept zato naj bodo kar jajčni rezanci.

Sestavine
- Maslo
- Čebula
- Česen
- Korenje
- Brokoli
- Sezam
- Sezamovo olje
- 1 Jajce

Najprej sem narezala korenje in ga dala kuhati v lonec za 10 minutk. Po kuhanju sem korenje odcedila. V ponvi sem segrela nekaj olja in med gretjem dodala zamrznjen brokoli, ki sem ga predhodno blanširala in zamrznila. Ko se je brokoli odtalil sem dodala korenček in vse skupaj popekla. Medtem sem v manjši skledčki umešala jajce in ji dodala peteršilj, poper, sol in žličko sezama.

Na popečeno zelenjavo sem dodala umešano jajce in popekla skupaj z zelenjavo.
V manjšem loncu sem zavrela dovolj vode, da sem kitajske rezance, ko je voda zavrela potopila za 4 minutke. Kitajske rezance sem po 4 minutkah odcedila in jih vmešala v popečeno zelenjavo z jajcem.
DOBER TEK
V mojem blogu je ena novost. V vsakem besedilu se najde besed, ki je morda komu težje razumljiva. Ta beseda, bo poudarjena z Krepkim besedilom, Rdeče barve in s poševnimi črkami. V kolikor besedo slišiš prvič ali ne poznaš njenega pomena, lahko preprosto klikneš na besedo in odprla se ti bo stran slovenskega knjižnega jezika z podrobno razlago.

Arhivi
Calendar
P | T | S | Č | P | S | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Dodaj odgovor