Jetrca v smetanovi omaki
Sončno in mrzlo vreme, meni pa se kar cedijo sline. Med prazničnimi dnevi, ko so bile trgovine zaprte je na spored prišla nova epizoda serije Ja Chef. Žive barve v seriji pa so me pripravile do novih poskusov s kuhalnico.
Za pripravo potrebujemo nekaj preprostih in zelo poceni sestavin:
- 1 Čebula
- Česen 3 stroki
- Sladka paprika
- 300 g piščančjih jetrc
- Kisla smetana 200g
- Timijan
- Peteršilj
- sol/poper (po okusu)
- olje


Čebulo in česen sem narezala na tanke kolobarje in prepražila na olju. Piščančja jetrca sem narezala na manjše koščke in jih dodala na prepraženo čebulo. Jetrca sem pražila dokler niso zakrknila in nato sem dodala začimbe: peteršilj, poper, timijan in žličko sladke paprike.
V ponev sem dodala še kislo smetano. Jetrca sem posolila na koncu, da jih sol ne bi izsušila. Vse skupaj sem dobro premešala in pustila kuhati 10 minutk. Medtem sem si pripravila okusne kitajske polnozrnate rezance, ki so za pripravo zelo preprosti. V loncu sem zavrela toliko vode, da sem lahko porcijo rezancev potopila za 5 minutk. Po 5 minutkah sem rezance odcedila in polila z omako iz piščančjih jetrc.

Arhivi
Calendar
P | T | S | Č | P | S | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Dodaj odgovor