Kalamari na žaru
Nekoč sem na predavanju o zdravi prehrani slišala, da so omega 3 maščobe pomembne. Od takrat sem se vedno držala, da sem jih kupila v obliki kapsul, če že morska hrana ni bila ravno na mojem jedilniku. Žal pa je polica v trgovini danes ostala prazna. Med brskanjem po hladilnikih sem naletela na kalamare in se spomnila na tiste tople poletne dni. Ker jih sama še nisem nikoli pripravljala sem pobrskala za recepti in kot po navadi spet izumila nekaj po svoje.
Sestavine:
- Kalamari
- Česen
- 4x Krompir
- Limonin sok
- Sol
- Poper
- Peteršilj
- Sezamovo olje
🐼 Dobra volja 🐼

Kalamare sem najprej sprala pod vodo in jih nato osušila s papirnato brisačo. Medtem, ko so se kalamari sušili, sem olupila 5 strokov česna in 4 krompirje. Krompir sem narezala na trikotnike in postavila v lonec z vrelo vodo za 10 minut. V ponvi sem prilila nekaj žlic sezamovega olja in osušene kalamare popražila. Po dveh minutkah sem v ponev stresla zraven nasekljan česen in peteršilj. Kalamare sem začinila z poprom, soljo in prilila žlico limoninega soka.

Vse skupaj sem fino premešala in popekla na srednji temperaturi. Ko so kolobarji dobili rožnato barvo in so se rahlo ovili je bila jed pripravljena. Ponev sem pokrila s pokrovko in pustila kalamare na toplem.
Medtem sem krompir iz lonca odcedila in ga postavila v cvrtnik na vroč zrak. Krompir sem začinila s peteršiljem, solila in dodala dve čajni žlički olja. Cvrtnik sem nastavila na 180 stopinj in pustila peci še 10 minutk.

Sama priznam, da nisem ljubiteljica morske hrane. Morda me je vedno prestrašil njihov pogled. Okus te jedi je čudovit.
“Mmmmmm…”odlična jed, ki jo priporočam. Bodi samo pripravljen na nekaj dela in ne pozabi prezračiti prostora po končanem delu.
🐼 DOBER TEK 🐼

Dodaj odgovor