Mesna omaka
Danes si pripravljam omako za testenine Bolognese. Iskreno povedano sem šele na koncu ugotovila, da je receptov tako veliko in najverjetneje pravega recepta nisem čisto zadela. Želodček vseeno ne bo prazen, v skrinjici pa bo tudi nekaj zaloge za vnaprej.
Sestavine:
- Mleto meso 500g
- Čebula 1x
- Česen 3 stroki
- Korenje 1x
- Paradižnikova mezga 2 dcl
- sol
- poper
- peteršilj
- origano
- olje


Olupim čebulo, česen in korenje in vse nadrobno nasekljam. Čebulo in česen prepražim na olju, da zarumeni. Medtem v večji posodi pripravim meso. Na 2 žlici olja položim meso in ga začinim s peteršiljem, poprom, origanom in posolim. Na pečeno meso dodam prepraženo čebulo, česen, nasekljano korenje in 2 dcl paradižnikove mezge.
Vse skupaj dobro premešam in pustim kuhati 20 minut, da omaka dobi svoj okus. Medtem pa si pripravim posodice za shranjevanje in skuham testenine. Omako lahko zamrznem za 3 mesece in si jo po potrebi pogrejem.

Dober tek vsem skupaj
Arhivi
Calendar
P | T | S | Č | P | S | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Dodaj odgovor