Muffini
Beseda Muffin izvira iz francoske besede “moufflet“, ki pomeni mehak kruh. Svetovni rekord za največji muffin so podelili pekarni v Manchestru – Angliji. Njegova teža je bila skoraj 1700 kg. No jaz sem se lotila bolj manjših vendar zelo okusnih. Muffin je sladica, ki ne zahteva ogromno spretnosti za pripravo. Pri izdelavi mase je treba biti pozoren na količino sestavin saj je ogromno receptov na spletu, ki v nekaterih aparatih delujejo v nekaterih pa ne najbolje. V veliko pomoč pa so mi bile tudi posamezne silikonske posodice.

Sestavine
- Moka 200g
- Sladkor 50g
- Pecilni prašek 1/2 čajne žličke
- Vanilijev sladkor 1 čajna žlička
- Sol 1/2 čajne žličke
- Kakav v prahu 1 velika žlica
- Maslo 1 velika žlica
- Mleko 100 ml
- 1 Jajce

Burbonski Vanilin sladkor je ključna sestavina. Pecivu te vrste doda odličen vonj in priokus. Za pripravo mase sem potrebovala dve majhni skledi. V eno skledo sem stresla moko, sladkor, pecilni prašek, vanilin sladkor, sol in kakav v prahu in premešala. V majhnem kuhalnem lončku sem na nizki temperaturi stopila maslo. Medtem sem v drugi skledi umešala jajce. Na jajce sem nato prilila mleko dodala stopljeno maslo in nekajkrat premešala.

Zmes sem dodala k moki in ostalim sestavinam in jih nekajkrat z žlico pregnetla dokler nisem dobila trdne mase. Cvtrnik na vroč zrak sem pred peko nastavila na 5 minut in 190 °C. Maso sem nato porazdelila enakomerno v posodice. Posodice sem postavila v vroč pekač in jih najprej pekla 6 minut na 190 °C in nato še 10 minut na 160°C. Ob koncu sem jih postavila iz pekača in jih pustila nekaj minut da se ohladijo.

Recept je prilagojen tistim, ki ne pretiravajo z sladkorjem, zaradi kakava v prahu pa so tudi zelo mehki in okusni.
Dober tek vam želita Panda JinJang in njen poln želodček
Dodaj odgovor