Pizza
Prišel je tisti praznični čas, ko je dovolj, da le smrček pomoliš zunaj in postaneš zamrznjena lučka. Naša krzna so pridno prilepljena na kavč. Palci pridno iščejo po ekranu želodček pa veselo kruli. Zanimiva novica, ki sem jo prebrala pa je tudi motivacija za nov recept.

Leta 2001 je ameriško gostinsko podjetje Pizza Hut plačalo milijon dolarjev ruski vesoljski agenciji, da na mednarodno vesoljsko postajo dostavi pizzo. Tudi njihova pizza je bila tako preprosta kot sem jo danes pripravila tudi sama. Izziv je ali lahko pripraviš okusno in mehko pizzo v cvrtniku na vroč zrak iz svežega testa? Lahko. In verjemi, da je veliko cenejša kot pa tista v vesolju. Za pripravo pa potrebuješ naslednje sestavine.



Potrebujem
- Listnato testo
- Paradižnikova mezga 80 g
- Sir (Cheddar)
- Liofilizirana zelenjava (korenje, čebula, česen)
- bazilika
- sol, (olje)
V manjšem lončku si pripravim omako za pizzo. V lonček najprej dodam 80 gramov paradižnikove mezge. Paradižnikovo mezgo potresem z liofilizirano zelenjavo (korenje, čebula, česen, peteršilj). Mezgo posolim in ji dodam še ščepec bazilike.
Cvrtnik na vroč zrak pred pečenjem segrejem za 3 minutke na 180 stopinj. Testo narežem na manjše kose in ga pregnetem. Testo položim na silikonski pekač in ga na robovih zapognem. Silikonski pekač položim v cvrtnik na vroč zrak. Pečem najprej 3 minuti na eni strani in nato še 2 minuti na drugi strani. Ko je testo na pol pečeno ga premažem s paradižnikovo omako, ki sem jo pripravila na začetku. Na omako položim nekaj rezin suhe salame in na koncu posujem s sirom. Robove pustim, da se lepo zapečejo ob straneh. Pizzo položim na jekleno mrežico in v cvrtniku pečem še naslednjih 6-7 minut.
🐼 DOBER TEK 🐼
Razlaga pojmov:
Liofiliziranje je postopek odstranjevanja vode (sušenje) iz živil in drugih snovi s pomočjo zamrzovanja
Dodaj odgovor