Puhaste palačinke
Palačinke oz. po angleško “Pancakes” sestavljata dve besedi: “Pan (ponev)” je kuhinjski pripomoček, “cakes (torte)” beseda pa govori o sami obliki palačink saj so okrogle in ploščate kakor torte.
Palačinke so odlična sladica za deževne dni. Že nekajkrat sem razmišljala kako dolgo traja priprava navadnih palačink in morda me je prav čas priprave prepričal, da tudi sama poskusim tole ameriško idejo. Po svetu jih poznamo kot Ameriške palačinke jaz pa jim bo rekla kar puhaste. Priprava je zelo preprosta in tudi zabavna.

Sestavine
- Moka 130g
- Vanilijev sladkor 5 žličk
- Pecilni prašek 2 žlički
- Ščepec soli
- Mleko 150ml
- Maslo 20g
- 1 Jajce
- Kokosova mast

V jekleni posodici sem zmešala moko, vanilijev sladkor, pecilni prašek in ščepec soli. Na manjši temperaturi sem segrela ponev in vanj postavila maslo, da se raztopi. Medtem sem v šejker nalila mleko in jajce in dobro premešala. Ko se je maslo stopilo sem ga dodala v šejker in še enkrat dobro pretresla. Mešanico sem postopoma z vilico vmešala moki v jekleni posodici dokler niso grudice skoraj izginile. Maso sem pustila 10 minut
V ponvi sem segrela nekaj kokosove masti in vanjo postavila 3 žlice mase. Ko je masa začela naraščati in naredila zgoraj mehurčke sem palačinko obrnila in popekla še iz druge strani. Medtem sem si pripravila namaz in jo sladko okrasila.
Prva palačinka ni imela namena postati dobra,
saj je žrtvovana bogovom za vse ostale. (Jason McBride)
Arhivi
Calendar
P | T | S | Č | P | S | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Dodaj odgovor