Spomladanski zavitki
Pozimi tudi zemlja ogromno počiva. Nekateri okusi so pač boljši v poletnih dneh. Češnjev paradižnik ima ogromno krat pozimi debel olup in ga zato raje prekuham. Ker sem v prejšnjem blogu pisala o Kitajskem prazniku pomladi in me je branje pripravilo do lakote pa je prišel čas za nov recept.
Omaka s češnjevim paradižnikom za spomladanske zavitke.
Sestavine
- Češnjev paradižnik
- Bučka
- Mozzarella
- Paradižnikova mezga
- Moka
- Peteršilj
- Ingver
- Maslo
- Spomladanski Zavitki (zamrznjeni)

Bučke sem olupila in jih očistila. Potem sem češnje paradižnik in bučko narezala na drobne koščke in jih prepražila na maslu. Ko so bučke začele dobivati barvo sem dodala peteršilj in ingver ter pražila še nekaj minutk dokler bučke postale zlato rjave. Nato sem dodala žlico moke in dodala 1 dcl paradižnikove mezge. Vse skupaj sem dobro premešala solila po okusu in pustila kuhati 10 minutk na manjši temperaturi. Medtem sem segrela cvrtnik na 180 stopinj. V segreti cvrtnik sem postavila zavitke in jih pustila peci 8 minutk.


Spomladanski zavitki so tradicionalna jed, ki ne sme manjkati ob prazniku pomladi, ki ga praznujejo na kitajskem. Kitajci verjamejo, da ta jed prinaša rast in bogastvo saj oblika spominja na zlate palice.
Arhivi
Calendar
P | T | S | Č | P | S | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Dodaj odgovor