Tacos
Mehiške jedi so zelo znane po pekočem okusu. Sama se pekočih sestavin raje izogibam. Tortilje pa zelo rada uporabljam pri pripravi svojih jedi. Taco so ena izmed tradicionalnih mehiških jedi, ki je postrežena v tortilji. V nadev lahko dodamo različne sestavine po svojem okusu. Tradicionalno se uporablja goveje meso, sama pa sem uporabila piščančje. Glavna lastnost tacov je oblika tortilje.

- Čebula
- Česen
- Piščančji file stegna
- Bučka
- Sezamovo olje
- Paradižnikova mezga
- Sol
- Paprika
- Tortilja

Čebulo in česen sem narezala in popražila na olju. Medtem sem narezala očiščeno bučko in piščanca na kocke. Na praženo čebulo sem dodala meso in ga popekla. Kasneje sem dodala tudi narezano bučko, papriko in paradižnikovo mezgo. Vse skupaj sem premešala in pustila kuhati 15 minut.
Med kuhanjem sem iskala orodje kako pripraviti pol zavite tortilje v cvrtniku na vroč zrak in prišla na preprosto idejo.

Cvrtnik sem predhodno segrela na 180 stopinj. Tortilje sem zložila v silikonski pekač in jih popekla 5 minutk. Ko je piščančji nadev bil kuhan sem tortilje servirala na krožnik in jih napolnila z nadevom in posula z parmezanom.
🐼 DOBER TEK 🐼
Arhivi
Calendar
P | T | S | Č | P | S | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Dodaj odgovor