Tunina solata
Predno se odpravim ven ujeti kakšen sončni žarek je čas, da tudi želodček napolnim z nekaj energije. Ribe naj bi na jedilniku bile vsaj enkrat tedensko in sama se poskušam držati tega nasveta. Ta jed ima 1000 različic in ena izmed teh je postala tudi moja. Iskreno, je recept iz študentskih dni, ko smo bili v iskanju naših kuharskih sposobnosti. Da podoživim nekaj tistih trenutkov skozi okus, pa kar začnimo s pripravo.

Preliv
- Jogurt
- Kis
- Origano
- Majoneza
- Sol
Solata
- Paradižnik
- Čebula
- Polnozrnati rezanci
- Koruza
- Čebula

Skrivnost odlične tunine solate je v pripravi preliva. Najprej vzamem majhno posodico s pokrovčkom in vanjo nalijem žlico kisa, pol decilitra jogurta, eno žlico majoneze, posujem z origanom. Posodico pokrijem, pretresem in jo postavim v hladilnik za 10 minutk. V svoji tunini solati sem po navadi dodala testenine danes pa sem poskusila kar z kitajskimi polnozrnatimi rezanci. Navdušena sem nad hitro pripravo in odličnim okusom. Rezance stresem v lonec z vrelo vodo in pustim v vodi 4 minutke.

Medtem v cedilu odcedim kupljeno kuhano koruzo in jo postavim v večjo skledo. Noter sem dodala paradižnik, ki sem ga narezala na manjše koščke. Tuno sem kupila v konzervi v olivnem olju zato za pripravo ni preveč težavna. Nekaj olivnega olja sem shranila na stran saj ga je za solato veliko preveč. Eno žlico pa sem ga dodala skupaj s tuno k solati. Solato sem prelila s prelivom, dodala sem še kuhane rezance, 3 ščepce soli in vse skupaj dobro premešala.

Tuna je ena izmed najhitrejših rib v morju a dvomim, da je tako hitra, kot bo hitro prazen tale okusen krožnik.
🐼 DOBER TEK 🐼
Arhivi
Calendar
P | T | S | Č | P | S | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Dodaj odgovor